in

Ademenit de gustul dulce al puterii Andrei Năstase se autopropune în funcție. De ce Năstase trebuie să devină prim-ministru chiar ACUM?

Open News Platform – Știrile începând de azi


Chișinău, 4 iunie 2020/ 01:36 a.m./REPUBLIKAPLUS –  Amăgit de nenumărate ori începând din 2015 până în prezent, Andrei Năstase a ajuns un simplu consilier local la Primăria Chișinău. Marele lider de partid, inventatorul Crucifixului de la Ministerul de Interne nu renunță la lupta politică și parcă afectat de un virus ascuns, Năstase lovește pe neașteptate. Jos guvernul Chicu, Eu voi fi noul premier. Cum care Eu? Dap’ Eu Andrei Năstase. Pe rețelele de socializare circulă deja o nouă zicală. Pandemia nebunilor, bucuria stăpânilor!

„Platforma DA are în momentul de față cel puțin trei candidați la funcția de premier. Important e să ne adunăm în jurul unui proiect de țară. Dacă noi ne-am asumat, ca entitate politică, acest Guvern, credeți-mă că acolo vor fi cei mai buni oameni posibili în viziunea noastră, din cadrul Platformei DA, dar și de la colegii din alte partide” a spus Andrei Năstase, intr-o emisiune televizată la canalul TV8.

„Dacă zic Năstase, se supără Slusari. Dacă zic Slusari, se supără Munteanu, și alții”, a mai precizat liderul Platformei Demnitate și Adevăr. Fostul ministru, actual consilier local a declarat că există și o listă cu numele tuturor candidaților pentru un eventual nou Guvern, însă despre aceste nume se poate vorbi doar în condițiile va exista o susținere parlamentară din partea a cel puțin 51 de deputați.

În premieră, Năstase a dezvăluit că: „Noi nu avem nevoie să susținem o moțiune de cenzură. Pentru că noi suntem cei care au pregătit și practic am finalizat proiectul moțiunii de cenzură. Ea va fi depusă atunci când este necesar și atunci când este certitudinea ca este posibil de organizat un Guvern.”

„În momentul în care ne clarificăm că există 51 de persoane care vor să voteze legea Magnițki, deoffshorizarea, decriminalizarea, atunci putem vorbi că este o majoritate care poate să dea jos acest Guvern, dar și o majoritate care să voteze un Guvern nou.”

Și deputatul Alexandru Slusari, susține ideea ca Andrei Năstase să devină premier, pe o tonalitate puțin bâlbâită, eminentul parlamentar a dat de înțeles că Maia Sandu este cea care deține cheia ce îi poate deschide ușa guvernului lui Andrei Năstase.

Chiar dacă Andrei Năstase s-a aflat în autoizolare intelectuală și a cam dispărut în perioada pandemiei, acum acesta parcă s-a reinventat.

Năstase riscă să devină marele clown al politicii moldovenești în foarte scurt timp. O moțiune de cenzură depusă de Platforma DA are teoretic șanse să fie votată în parlament. Poate obține chiar și peste 60 de voturi.

Ceea ce nu înțelege Năstase este faptul că riscă să devină un prim-ministru virusat neuronal în plină perioadă pandemică. Să preiei guvernarea într-o astfel de conjunctură implică o responsabilitate majoră, iar orice premier ar conduce Executivul se expune unor riscuri enorme ce îi pot distruge aproape definitiv cariera politică.

Năstase nu este nici pregătit să devină prim-ministru deoarece a demonstrat deja că este un personaj politic care a eșuat de cele mai multe ori indiferent de funcția pe care a ocupat-o. Este cu certitudine un presupus politician incomplet.

Extrem de interesant este un alt moment. De ce Andrian Candu și Maia Sandu sunt aproape hotărâți să îl susțină pe Andrei Năstase? Încă și mai interesant este cine sunt cei care vor face parte din cabinetul de miniștri într-un guvern condus de Năstase?

Pe un alt plan, Partidul Socialiștilor se află la moment pe un trend descendent în preferințele electoratului conform institutelor de sondare a opiniei publice, iar raitingul lui Igor Dodon este în continuuă scădere. Dacă guvernul condus de Ion Chicu cade, PSRM va primi o mare gură de oxigen, intrând practic într-un război direct cu noul guvern condus probabil de Andrei Năstase.

Socialiștii au urgentă nevoie de o nouă bătălie și au nevoie de un adversar care îl poate întări pe Igor Dodon pentru a câștiga războiul pentru un nou mandat prezidențial. Fostul ministru de interne din guvernul condus de Maia Sandu și-a dovedit și în trecut calitățile de loser, iar în context, Năstase va păși pe un teren minat, deci bombele vor exploda una câte una.

Desigur, un guvern al lui Andrei Năstase poate rezista până după alegerile prezidențiale, nicidecum mai mult.

Cu o opoziție puternică respectându-se formula conlucrării dintre PSRM și Partidul Democrat, Năstase și guvernul său va fi lovit din toate părțile, iar în final cireașa de pe tort îi va reveni președintelui Igor Dodon.

Pentru o revenire în forță a socialiștilor pe scena mare a politicii este prioritar ca toate tunurile să fie puse pe Andrei Năstase, în eventuala sa calitate de șef al executivului.

După un eșec total în fruntea guvernului, Andrei Năstase va pierde definitiv autoritatea de lider și cel mai important, va pierde credibilitatea înclusiv în interiorul formațiunii sale politice. Năstase va deveni marele clown al circului de stat, va pierde total încrederea electoratului, după care va renunța de bunăvoie sau va fi îndepărtat de la conducerea partidului Platforma Demnitate și Adevăr.

Igor Dodon se va realimenta cu acel combustibil necesar pentru a câștiga alegerile prezidențiale. Maia Sandu nu poate fi un adversar autentic în lupta electorală, iar Igor Dodon va câștiga un nou mandat prezidențial de-a dreptul meritat.

Năstase trebuie să devină prim-ministru chiar ACUM !


Genul articolului: PAMFLET

Articolul conține informații primite pe surse, ce pot fi în contradicție cu opiniile și politica editorială a redacției. Deși este axat pe fapte și evenimente reale ce au avut loc, acest articol conține inclusiv texte cu caracter satiric și trebuie interpretat ca atare.

Cititorii REPUBLIKAPLUS OPEN NEWS PLATFORM pot veni în sprijinul echipei redacționale prin distribuirea în mod gratuit a noutăților pe care vi le oferim. Știri, articole de analiză, opinii, comentarii, pot fi retransmise pe rețelele sociale sau canalele de comunicare Skype, Viber și Facebook messenger. Pentru a da mai departe informațiile, aveți la dispoziție butoanele albastre situate în partea de sus a știrii.

foto/google.com
video/youtube.com
articol/republikaplus

Noua ordine mondială multipolară. Sfârșitul dominației Europei de Vest în contrast cu noile instituții supranaționale create în contextul parteneriatului Rusia-China

Președinte sau Premier? Andrei Năstase țintește către guvernul instalat de PSRM-PD pentru decredibilizarea lui Igor Dodon