in ,

SURSE: Afilierea cameleonului Maia Sandu la proteste și preluarea forțată a capitalului de imagine al lui Andrei Năstase. Infiltrarea Maiei Sandu în rândurile Platformei DA (2)

Open News Platform – Știrile începând de azi


Chișinău, 5 decembrie /Republikaplus/Actualitate/Analiză –  Mai multe scenarii circulă în spațiul public cu referire la ce se poate întâmpla în viitorul apropiat pe scena politică moldovenească. Unele voci vorbesc chiar despre o revoluție de catifea, după modelul cehoslovac. Alții opinează că Blocul Electoral ACUM se află actualmente pe marginea prăpastiei și poate fi resuscitat doar cu sprijin din exterior. Există și scenarii în care se discută despre o dinamitare a Blocului și ruperea sa în bucăți. Au apărut și variante ce vorbesc despre o nouă formulă de guvernare PD-ACUM.

Revino la: Cameleonul politic Maia Sandu și infiltrarea sa în rândurile Platformei Demnitate și Adevăr(1) –  Apasă aici pentru a citi prima parte a articolului

Parcursul politic al Platformei DA a fost deturnat chiar de Maia Sandu. Cameleonul politicii moldovenești a simțit mirosul puterii iar laboratoarele secrete susținute pe filieră internă cu implicarea factorilor externi au decis să zădărnicească efectul bandwagon creat în jurul Platformei DA, cu scop final de a o distruge chiar din interior.

În fapt, pe 23 decembrie 2015 s-a anunțat lansarea Mișcării În PAS cu Maia Sandu, ce a dat startul strângerii de semnături pentru crearea unui nou partid politic. Observăm cum are loc o suprapunere a evenimentelor. În timp ce Platforma Demnitate și Adevăr în frunte cu Andrei Năstase reușise performanța să adune în Piața Marii Adunări Naționale aproape zeci de mii de oameni din toate raioanele țării, în același timp Maia Sandu începuse deja să pregătească scheme prin care să participe în mod direct la corodarea acestor acțiuni populare.

Coroana regală Maia Sandu a primit-o la Congresul de constituire a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), ce s-a desfășurat în data de 15 mai 2016.

Următorul pas făcut de Maia Sandu a fost să se asocieze la amplele proteste de stradă iniţiate de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr, condusă de Andrei Năstase şi alţi reprezentanţi de marcă ai societăţii civile. În acest fel, Maia Sandu s-a infiltrat practic, în proiectul Platformei DA.

A urmat acestă propulsare a Maiei Sandu în mijlocul maselor revoltate din Piaţa Marii Adunări Naţionale, ceea ce i-a creionat profilul de luptătoare dârză împotriva corupţiei şi abuzurilor, dar şi de adevărtă lideră a străzii.

Prin implicarea în mișcările de stradă, parașutată pe calea aerului, Maia Sandu a anihilat treptat protestele masive organizate de Platforma DA. Printr-o deghizare perfectă Sandu a reușit să își asocieze propria imagine prin participarea la acțiunile de protest, după care a preluat practic, o mare parte al capitalului de imagine, al lui Andrei Năstase și al altor nume marcante ale societății civile.

Apărută parcă din senin, ori coborâtă din cer precum duhul sfânt, Maia Sandu i-a amăgit pe cei ce au readus la viață Marea Adunare Națională. Nume marcante ale societății civile ce au fost unii dintre principalii membrii fondatori ai Platformei DA, precum Valentin Dolganiuc și Igor Boțan s-au disociat ulterior de Platforma DA.

Prin afilierea sa la proteste și prin preluarea forțată a capitalului de imagine, folosind aceste metode nedemne, Maia Sandu și-a atins cel puțin două scopuri secundare.

Primul, a reușit să își spele public imaginea negativă de care beneficia datorită reformei învățământului din 2012-2015, prin care au fost închise 166 de școli de pe întreg teritoriul republicii. O reformă care a lăsat pe drumuri mii de copii ce au fost nevoiți să parcurgă zeci de kilometri în satele vecine, iar zeci poate sute de cadre didactice au rămas fără un loc de muncă.

Al doilea, un partid creat peste noapte de Maia, formațiunea Acțiune și Solidaritate, a reușit să crească brusc în preferințele electoratului. Practic, un partid necunoscut în frunte cu o epavă politică, a scindat electoratul Platformei DA, atrăgându-l de partea Partidului Acțiune și Solidaritate. Efectiv, începând de aici, Maia a urmărit să-i acapareze o mare parte a electoratului lui Andrei Năstase.

În acest fel Andrei Năstase și-a pierdut autoritatea de principal lider al protestelor de stradă. Lui Năstase i-a fost furată practic calitatea de El Lider Maximo, ca și principal oponent al regimului, ca și exponent al luptei împotriva puterii politice din acea vreme.

După decizia Curții Constituționale din 4 martie 2016, care a decis că alegerea președintelui trebuie făcută prin vot direct, principalul scop al Maiei Sandu a fost să-l determine pe Andrei Năstase să renunțe la candidatura pentru alegerile prezidențiale ce au fost fixate ulterior pentru data de 30 octombrie 2016.

Andrei Năstase beneficia în acea perioadă de un capital de imagine extrem de bun, iar simpatia electoratului îl încadra pe Năstase în categoria unui viitor politician antisistem.

Pe fondul mișcărilor de stradă ce luaseră probabil cea ai mare amploare de după 1990 încoace, prin nemulțumirea majoră a cetățenilor vizavi de clasa politică, pe valul de euforie și emoții pozitive create de Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase putea fi propulsat direct în funcția de președinte, cu sprijinul maselor populare. Ar fi reușit totalmente să fie un contracandidat puternic al lui Igor Dodon. De aceea Năstase trebuia oprit. Aici a intervenit cameleonul politic Maia Sandu, care l-a vrăjit din nou cu idei false pe Năstase.

Femeiușca diabolică Maia Sandu a mers mai departe. După ce a recâștigat încrederea unei părți a electoratului lui Năstase, care prin protestele organizate de Platforma DA își exprimau indignarea în privința corupției, a instabilității politice, a justiției controlate și a dispariției miliardelor din sistemul bancar, Maia a început să-și reconstruiască imaginea de politician autentic, de luptător, deci aproape automat s-a prefigurat profilul unui candidat pentru alegerile prezidențiale.

Falsitatea Maiei Sandu a atins cote alarmante. Cu o figură de fals politician, Sandu a reușit să păcălească zeci de mii de protestatari, pentru a-i fura practic electoratul lui Andrei Năstase

Acțiunile Maiei Sandu s-au dovedit a fi letale pentru Andrei Năstase.

După o analiză corectă și în urma unor opinii expuse public de experți, este deja o certitudine că unul din obiectivele Maiei Sandu a fost desigur acumularea voturilor pentru alegerile prezidențiale ce urmau să aibă loc în luna octombrie a anului 2016. Însă principalul scop a fost înlăturarea lui Andrei Năstase din cursa prezidențială. Ceea ce s-a și întâmplat.

Păcălit, Andrei Năstase s-a retras din cursa electorală pentru funcția de președinte, iar o mare parte a susținătorilor lui Năstase din întreaga republică, inclusiv cei ce participaseră la protestele din Piața Marii Adunări Naționale organizate de Platforma DA, au migrat către Maia Sandu.

Mai pe scurt, voturile lui Andrei Năstase au mers la vaduva neagră a învățământului moldovenesc, femeiușca Maia.

Cameleonul politic Maia Sandu și infiltrarea sa în rândurile Platformei Demnitate și Adevăr(3) –  Apasă aici pentru a citi partea a-3-a din acest articol


ÎN PREMIERĂ. Nu ratați detalii exclusive ce vor fi publicate în următorul articol. Cine a organizat eliminarea lui Năstase din alegeri? Cum a fost păcălit Andrei Năstase să iasă din cursa prezidențială pentru ca Igor Dodon să devină președinte. Cameleonul politic Maia Sandu și infiltrarea sa în rândurile Platformei Demnitate și Adevăr(3)

Articolul conține informații primite pe surse, ce pot fi în contradicție cu opiniile și politica editorială a redacției. Genul articolului: PAMFLET. Deși este axat pe fapte și evenimente reale ce au avut loc, acest articol conține inclusiv texte cu caracter satiric și trebuie interpretat ca atare.

foto/google.com/a-tv.md/newsmaker.md
articol/surse republikaplus

SURSE: Maia Sandu l-a distrus pe Andrei Năstase. Cameleonul politic Maia Sandu și infiltrarea sa în rândurile Platformei Demnitate și Adevăr(1)

SURSE: Andrei Năstase înlăturat din cursa prezindențială. Cameleonul politic Maia Sandu a făcut jocul Partidului Democrat pentru ca Igor Dodon să câștige alegerile (3)