in ,

Andrei Năstase, Crucifixul și Preotul-Primar. S-a înfăptuit minunea pentru Blocul Electoral ACUM

Open News Platform – Știrile începând de azi


Chișinău, 4 noiembrie/Republikaplus/Știri – Minune dumnezeiască pentru Blocul Electoral ACUM, alcătuit din Platforma DA și PAS. În localitatea rurală Gura Galbenei, raionul Cimișlia, un preot ce a intrat în turul doi ca și candidat al Blocului ACUM, a învins cu un scor de 58,54% de procente din totalul celor ce și-au exprimat votul.

Preotul Constantin Munteanu (Blocul ACUM) a reușit să îl depășească pe contracandidatul său Victor Stînă din partea Partidului Popular European din Moldova, care a obținut 41,46% din voturi.

Este de apreciat dorința oricărei persoane de a face carieră în orice domeniu, însă după unele reguli bisericești se enunță ideea că slujitorul Domnului ce dorește să intre în politică, trebuie să renunțe la hainele preoțești. DA, probabil este o premieră nu doar pentru Moldova.

Este cu adevărat o minune dacă ne amintim că primul PAS al lui Andrei Năstase în cariera sa de șef al Afacerilor Interne a fost instalarea unui Crucifix chiar în incinta ministerului.

Începând de azi, 4 noiembrie, Andrei Năstase poate participa la evenimentele religioase pentru a se ruga cu scopul de a recupera electoratul pierdut și încrederea alegătorilor. Asta o poate face chiar la biserica satului Gura Galbenei, unde va sluji anume preotul-primar ACUM.

Din spusele unor enoriași ai vremurilor noastre, există și rugăciuni pe care unii preoți le rostesc ca să înlăture duhurile necurate. De aici aici și sintagma Te lepezi de Satan? (Diavolul, Necuratul). După o înfrângere dureroasă, în turul doi al alegerilor pentru câștigarea funcției de edil al municipiului Chișinău, probabil Andrei Năstase are unele regrete în privința păcatelor (erorilor de campanie), iar de aceea nu ar fi exclus ca prin căință și rugăciune, Năstase să redevină un alt om, să se transforme într-un plotician autentic. Să ajungă în viitor a fi un candidat puternic al dreptei politice.

Dacă ținem cont și de binecuvântarea primită de la afro-moldoveanul John Onoje care s-a exprimat în susținerea candidatului ACUM, Andrei Năstase a urcat toate treptele ierarhice atingând culmea performanței politice. A instalat un Crucifix la Ministerul de Interne, a primit în dar o altă cruce din lemn, cadonată de Renato Usatîi, a primit o binecuvântare pe un grai dulce de la John Onoje, iar în final ACUM are un preot devenit primar, ce va sluji pe mai departe la biserica din Gura Galbenei direct din fotoliul de primar. Nu e de mirare că anume credincioșii creștini au o vorbă pentru cei păcătoși. Iartă-i Doamne, că nu știu ce fac.

Este încă un mister dacă Andrei Năstase va primi cu sufletul deschis cuvintele de rugăciune ale preotului din Gura Galbenei întru iertarea păcatelor, ori într-un moment de neliniște, îl va amenința și pe preot acuzându-l de corupție. 

Însă se pune ACUM o întrebare. Cum va putea Andrei Năstase să se spovedească duhovnicului, din moment ce una din cele 10 porunci interzic a pofti la ceea ce este al aproapelui tău?

De aici apare o nouă întrebare. Nu a poftit Andrei Năstase la funcția de primar al Chișinăului?

ACUM, ce să-i faci, fiecare om are poftele sale, precum spune și expresia populară asta-i pofta ce-am poftit.

Genul articolului: PAMFLET

Deși este axat pe evenimente reale care au avut loc, textul acestui articol este un pamflet și trebuie înțeles și interpretat ca atare. Pamfletul face parte din stilul publicistic și este o specie literară satirică.

Cititorii REPUBLIKAPLUS OPEN NEWS PLATFORM pot veni în sprijinul echipei redacționale prin distribuirea în mod gratuit a noutăților pe care vi le oferim. Știri, articole de analiză, opinii, comentarii, pot fi retransmise pe rețelele sociale sau canalele de comunicare Skype, Viber și Facebook messenger. Pentru a da mai departe informațiile, aveți la dispoziție butoanele albastre situate în partea de sus a știrii.

foto/google.com/telegraph.md
video/tv8.md/youtube.com
articol/republikaplus

Socialiștii vin la conducerea Capitalei. Ion Ceban este noul primar de Chișinău (Video)

Reacția stângii la modificarea legii procuraturii. Socialiștii se declară împotriva numirii Procurorului General pe criterii politice