in ,

Chiril Gaburici intimidat cu cătușele pe masă. Incubatorul de lideri ai reţelei mondiale Soros (6)

Open News Platform – Știrile începând de azi


Chișinău, articol actualizat/28 decembrie 2019/Republikaplus/Opinii – Cum se crează un lider în laboratoarele Soros. Maia Sandu pornește pe drumul spre președenție deși până la alegerile din noiembrie 2014, Maia Sandu nu avea un proiect politic propriu bine definit, motiv pentru care la un miting electoral al PLDM anunţase că se va înscrie în acest partid. În noiembrie 2014 Maia Sandu nici măcar nu era trecută în sondaje (Barometrul de Opinie Publică – BOP), realizat la comanda IPP.

Alegerile din noiembrie 2014 au fost câştigate din nou forţele pro-europene. Din acel moment, Maia Sandu a avut o strategie de delimitare de PLDM şi de coaliţia pro-europeană, poziţionându-se ca o voce independentă.

Încă de la începutul anului 2015, cineva o pregătea pentru ascensiune. Între timp, după negocieri anevoioase şi interminabile, a fost investit Guvernul Ghiril Gaburici.

Premierul Gaburici, iniţial considerat o marionetă, a scăpat de sub control şi a anunţat la un moment dat că va da curs solicitărilor FMI de lichidare a Băncii de Economii şi de adoptare a unor legi care ar fi împiedicat fraudele bancare.

Din acel moment soarta lui Gaburici a fost pecetluită. A urmat o campanie de presă derulată de un ziar afiliat lui Vlad Filat. (campania de presă pornită împotriva lui Chiril Gaburici apasă aici și aici)

Maia Sandu a luat poziţie şi a anunţat că a transmis Ministerului de Interne documentele legate de actele de studii ale lui Chiril Gaburici.

Ministerul Afacerilor Interne, controlat din umbră de căte Vlad Filat, pe atunci încă şeful partidului de guvernământ PLDM, a anunţat că a deschis o anchetă penală pentru fals în acte.

Fiind intimidat cu cătuşele pe masă, ameninţat practic cu arestarea, Chiril Gaburici a cedat şi şi-a dat demisia din funcţia de prim ministru.

Nominalizarea PLDM pentru funcţia de premier a fost chiar Maia Sandu, care a complotat cu ministrul de Interne şi cu Vlad Filat împotriva fostului premier Gaburici, rezultă că Maia Sandu i-a înfipt un cuţit pe la spate fostului său şef de Guvern, pentru a-i lua locul.

Maia Sandu mai călcase anterior şi peste cadavrul lui Mihail Şleahtiţchi de la Ministerul Educației, iar în esență se observă cum Maia Sandu se dovedeşte a fi nemiloasă şi lipsită de scrupule.

Imediat după ce a fost nominalizată pentru funcţia de prim ministru, Maia Sandu a punctat decisiv, căpătând statură de om de stat. De ce nu, chiar de prezidenţiabilă. Intrase deja în prima ligă a politicii.

Din acel moment, Maia Sandu i-a jonglat pe șefii coaliţiei ce dețineau atunci puterea politică şi le-a pus partidelor condiţii inacceptabile. Spre final, aceștia au fost nevoiți să renunţe la propunerea Maiei Sandu pentru fotoliul de premier al republicii.

Maia Sandu a mai punctat astfel încă o dată, arătând că este o persoană integră și a ales între funcţia de prim ministru şi principiile sale, la care nu renunţă. De acum drumul său spre candidatura la preşedinţia Republicii Moldova era deschis.

Aici s-a dovedit că presupusa ei susţinere de către SUA a fost un mit. Dacă ar fi beneficiat de sprijinul americanilor, aceştia preocupaţi de stabilitate în regiune, ar fi sfătuit-o să accepte imediat funcţia de premier pentru a curma criza politică.

Americanii ar mai fi sfătuit-o să contacteze imediat FMI pentru reluarea negocierilor în vederea încheierii unui acord şi i-ar fi promis şi sprijin în acest sens. Însă telecomanda cu care era manevrată Maia Sandu nu se afla la Ambasada SUA din Chişinău ori la State Department, ci la Reţeaua Soros.

Or, Soros nu era interesat de prezenţa Maiei în fruntea unui guvern de sacrificiu, însă avea valabilitate varianta prin care Maia Sandu ar fi fost impinsă către preșidenția republicii.

În noiembrie 2015, Maia Sandu apare pentru prima dată în sondajul BOP făcut la comanda Institutului de Politici Publice IPP.

În mod uimitor, Maia Sandu apare prima personalitate din Republica Moldova după încrederea acordată de populaţie. (apasă aici pentru detalii)

Practic, lansarea Maiei ca personalitate de politică de prim rang, ce domină topurile de popularitate a fost făcută prin intermediul sondajului IPP.

Dar la IPP este director Arcadie Barbăroşie, care în 2009 era preşedintele Senatului Fundaţiei Soros-Moldova, exact în aceeaşi perioadă când Maia era membră a Senatului. Tot Arcadie Barbăroşie conduce postul Europa Liberă, devenit organul personal de presă al Maiei Sandu.

Cine este George Soros?

Citiți mai departe: PAS – Partidul Activiştilor Soros. Produsul tipic al incubatorului de lideri ai reţelei mondiale Soros (7)

Informațiile și opiniile exprimate în articolul integral, aparțin în totalitate sursei. Preluarea articolului este făcută cu citarea sursei – www.ziuaveche.ro

foto/google.com/youtube.com/tv8.md
video/telegraph.md/youtube.com
articol/ziuaveche.ro/republikaplus

PAS – Partidul Activiştilor Soros. Produsul tipic al incubatorului de lideri ai reţelei mondiale Soros (7)

Cum se crează un lider în laboratoarele Soros. Incubatorul de lideri ai reţelei mondiale Soros (5)