in ,

Corul propagandistic Maia-Năstase a intrat în febra disperării. Retrospectiva protestului Pro-Maia

Open News Platform – Știrile începând de azi


Chișinău, 10 noiembrie/Republikaplus/Actualitate – În timp ce în ședința Parlamentului, Maia Sandu ținea alocuțiunea prin care Guvernul își asuma răspunderea pe noile modificări aduse Legii Procuraturii, în fața clădirii legislativului s-au adunat în jur de 300 de persoane, ce scandau lozinci pro-Maia.

Protestatarii au ascultat discursul rostit de prim-ministrul încă în funcție, iar la final Maia Sandu și Andrei Năstase au ieșit să se alăture manifestanților. Premierul Pinocchio cum este supranumită în spațiul public, s-a adresat celor prezenți cu mesaje de încurajare și chemare la lupta pentru justiție.

Andrei Năstase, eternul primar, ministru și lider de partid nu a ezitat să focalizeze momentul. Liderul Platformei DA (Demnitate și Adevăr) a făcut selfie prin mulțime.

În fapt, asumarea răspunderii pentru o nouă modificare a Legii Procuraturii,  presupune ca prim-ministrul să poată decide asupra celor două nume ce vor fi înaintate către Consiliul Superior al Procurorilor, poate fi interpretată ca o preluare forțată a Procuraturii Generale prin subordonarea acesteia de către politic, de aici reieșind practic un atac direct la independența justiției.

Este previzibil că Blocul Electoral ACUM dorește cu orice preț să înhațe frâiele justiției, după care o va transforma probabil într-un instrument de partid. Poate fi vorba despre o baghetă magică cu care Maia poate face vrăji pentru a se menține la putere. 

Dar cum pot fi considerate veridice cuvintele Politicianului Pinnochio anume acelea că dorește o justiție liberă și independentă, din moment ce femeiușca dorește să acapareze justiția și să o treacă sub control politic?

Genul articolului: PAMFLET. Acest articol conține texte cu caracter satiric. 

Cititorii REPUBLIKAPLUS OPEN NEWS PLATFORM pot veni în sprijinul echipei redacționale prin distribuirea în mod gratuit a noutăților pe care vi le oferim. Știri, articole de analiză, opinii, comentarii, pot fi retransmise pe rețelele sociale sau canalele de comunicare Skype, Viber și Facebook messenger. Pentru a da mai departe informațiile, aveți la dispoziție butoanele albastre situate în partea de sus a știrii.

foto/google.com/telegraph.md
video/youtube.com/curaj.tv
articol/republikaplus

Alo, Maia? Suntem de la Fundația de binefacere »Pomanagii«. Mai doriți să vă acordăm asistență financiară?

Femeiușca Maia și partenerul Năstase și-au planificat acțiuni de protest. Se scufundă corabia piraților cu tot cu pasageri