in ,

Cum se crează un lider în laboratoarele Soros. Incubatorul de lideri ai reţelei mondiale Soros (5)

Open News Platform – Știrile începând de azi


Chișinău, articol actualizat/28 decembrie 2019/Republikaplus/Opinii – Cum se crează un lider în laboratoarele Soros. După instalarea în funcţia de ministru, Maia Sandu a făcut vâlvă prin introducerea camerelor video şi a poliţiei în licee cu scopul de a împiedica fraudarea examenelor de bacalaureat. A fost doar un truc de imagine care nici măcar nu era original.

În ceea ce privește montarea camerelor video în instituțiile de învățământ, Maia Sandu nu a făcut altceva decât să-l imite pe Daniel Funeriu, ministrul român al Educaţiei.

Însă, Reţeaua Soros, cât şi presa afiliată lui Vlad Filat i-au creat Maiei Sandu profilul public de reformatoare şi de luptătoare dârză împotriva corupţiei.

În mai 2015, presa din Republica Moldova a mediatizat excesiv știrea că Maia Sandu a primit premiul pentru leadership în responsabilitate socială pentru regiunea Europa și Asia Centrală, decernat de Parteneriatul Global pentru Responsabilitate Socială (GPSA), o inițiativă a Băncii Mondiale.

Începând cu acest moment Maia Sandu devenea o personalitate globală recunoscută pe plan internaţional.

De fapt premierea Maiei Sandu la Washington a fost o operaţiune Soros de promovare. Unul dintre donatorii şi partenerii principali ai GPSA pe plan global este Fundaţia Soros (The Open Society Foundation).

Propunerile din fiecare ţară se fac de către partenerul local al GPSA. În Republica Moldova, partener local al GPSA este „Expert Grup”, care a şi susţinut-o pe Maia Sandu. Pentru premiere. 

Fundaţia Soros-Moldova este unul dintre donatorii Expert Grup. Acest ONG a fost înfiinţat ca un pui al Reţelei Soros.

Într-un document din anul 2014 al Reţelei Soros se spune că Adrian Lupuşor, directorul Expert Grup va primi sprijin nelimitat (discretionary support în original) de la Reţeaua Soros în primii doi ani de conducere a ONG-ului. 

Un reprezentant al Expert Grup a însoţit-o pe Maia Sandu la festivităţile de premiere din SUA.

Asocierea dintre Maia Sandu ca ministru al Educaţiei şi Expert Grup a fost fructuoasă pentru ambele părţi, deoarece Expert Grup în anul 2003 a aplicat la GPSA.

The Open Society Foundation (GPSA) sunt cei care au premiat-o pe Maia, pentru 700.000 dolari, reprezentând costul unui proiect pentru reforma educaţiei, proiect care urma să fie implementat la Ministerul Educaţiei condus de aceeaşi Maia Sandu.

Cine este George Soros?

Citiți mai departe: Chiril Gaburici intimidat cu cătușele pe masă. Produsul tipic al incubatorului de lideri ai reţelei mondiale Soroş (6)

Informațiile și opiniile exprimate în articolul integral, aparțin în totalitate sursei. Preluarea articolului este făcută cu citarea sursei – www.ziuaveche.ro

foto/google.com/youtube.com/tv8.md
video/telegraph.md/youtube.com
articol/ziuaveche.ro/republikaplus

Chiril Gaburici intimidat cu cătușele pe masă. Incubatorul de lideri ai reţelei mondiale Soros (6)

Vlad Filat a numit-o pe Maia Sandu ministru ca să îngroape Istoria Românilor. Incubatorul de lideri ai reţelei mondiale Soros (4)