in

Diabolica Maia Sandu lovește din nou. ACUM 30 de angajați MOLDPRES sunt aruncați în stradă peste noapte

Open News Platform – Știrile începând de azi


Chișinău, 21 noiembrie/Republikaplus/Actualitate/Analiză – În viață drumul dintre Rai și Iad este unul extrem de scurt, iar mai nou demonii au început să aibă chip de înger. Falși politicieni ce fură speranțele oamenilor, sunt slujitorii lui Satan deghizați în îngeri buni. Porțile iadului s-au deschis și înghit mii de suflete nevinovate. Realitatea este înfiorătoare, iar unul dintre trimișii Diavolului, Maia Sandu, își umează pas cu pas palnul distructiv a unei societăți aflate în pragul disperării.

Printr-o decizie aprobată de Cancelaria de Stat, în timpul fostului guvern condus de Maia Sandu, s-au decis disponibilizări în cadrul Agenției informaționale de stat Moldpres. 30 de angajați ce ocupă în momentul actual posturi de jurnaliști, fotoreporteri, editori și traducători au primit veste că peste aproximativ două luni vor pleca acasă, datorită unor restructurări de personal.

“Lucrez mai bine de 30 de ani în Casa Presei. Mulţi au câţiva ani până la pensie, 1-2, şi acum să-i dai pe oameni pe brânci să iasă afară şi în toi de iarnă, când serviciile comunale sunt excesiv de mari, practic e un act iresponsabil”, a declarat reporterul Moldpres Mihai Vîlcu, notează publika.md

Un alt editor cu experiență din cadrul Agenției Moldpres consideră că decizia reprezintă un act de răzbunare al cuplului politic Maia Sandu – Andrei Năstase. “Situaţia poate fi calificată ca o răfuială a fostului Cabinet de miniştri, condus de doamna Maia Sandu, împotriva jurnaliştilor. Să ne aducem aminte că în presă au apărut foarte multe ameninţări la adresa jurnaliştilor, efectuate de către domnul Andrei Năstase. Putem spune iarăşi că acest lucru este o dovadă de necunoaştere a muncii jurnalistului”, a declarat Victor Nichituş, notează publika.md

Iată cum diabolica Maia Sandu, în prag de iarnă, aruncă în stradă în jur de 30 de oameni, majoritatea jurnaliști cu enormă experiență ce au contribuit încă de la înființare la dezvoltarea Agenției de stat Moldpres.

Cine este de fapt femeiușca diabolică care și-a propus să ofere cât mai multe suflete lui Satan? Maia Sandu este cea care a fost promovată în funcția de ministru al Educației în anul 2012 de fostul premier și actualul pușcăriabil Vlad Filat. În scurt timp în 2013, emisarul diavolului, Maia Sandu, a semnat un ordin de ministru prin care a eliminat materia Istoria Românilor și universală din grila testelor de absolvire a treptei gimnaziale.

Aceeași Maia Sandu a fost promotoarea unei sumbre reforme a educației în perioada anilor 2012-2015, ce s-a finalizat cu închiderea unui număr de 166 de școli, conform datelor oficiale statistice. Este cea care a aplicat reforma neagră a învățământului, printr-un atac distrugător la adresa instituțiilor de învățământ din mediul rural. A fost și este o acțiune fără precedent ce a lăsat pe drumuri mii de copii ce sunt obligați acum să parcurgă distanțe mari în satele vecine pentru a-și continua studiile. Maia Sandu este cea care a lăsat fără un loc de muncă sute de cadre didactice.

Întruchiparea răului, Maia Sandu, este cea care timp de 158 de zile cât s-a aflat în funcția de prim-ministru (8 iunie-12 noiembrie 2019), împreună cu partenerii din Platforma DA au stopat proiectele sociale ce se aflau în curs de desfășurare. Au oprit peste noapte demersurile guvernului Filip, ce contribuiau la dezvoltarea infrastructurii rutiere în mediul rural, prin asfaltarea a sute de kilometri de drumuri sătești. Programul Drumuri bune pentru Moldova a fost închis de guvernul condus de Maia Sandu.

Au închis și programul ce stimula piața imobiliară, anume Prima Casă, prin care se realizau atât o serie de investitiții a companiilor private de construcții în sectorul imobiliar cât și oportunități clare de creare a noi locuri de muncă în domeniul dat. Aceeași Maia Sandu a luat în derâdere bătrânii satelor, care beneficiau de programul Un doctor pentru tine, prin care se ofereau servicii medicale de calitate în satele Moldovei mai ales pentru cei cu o vârstă mai înăintată care nu se pot deplasa în centrele raionale.

În același timp proiectele de investiții declanșate de guvernul condus de Pavel Filip prin care au fost reabilitate zeci de dispensare medicale, școli, grădinițe, pe tot teritoriul statului au fost si acestea oprite prin eliminarea finanțării. Nemaivorbind de alte investiții susținute de Partidul Democarat prin care s-au construit noi dispensare, școli sau grădinițe.

Ultimul pas înainte de căderea guvernului falimentar, patronat de Maia Sandu, a fost încercarea de preluare forțată a Procuraturii Generale. După un eșec total al guvernării, Maia Sandu a avut inițiativa de preluare a Procuraturii Generale și subordonarea pe criterii politice a acestei instituții vitale cu rol direct în efiecitizarea justiției.

Asumarea răspunderii pentru o nouă modificare a Legii Procuraturii, care ce ar fi presupus ca prim-ministrul să poată decide asupra celor două nume ce vor fi înaintate către Consiliul Superior al Procurorilor, a fost clar interpretată ca o preluare forțată a Procuraturii Generale prin subordonarea acesteia de către politic, de aici reieșind practic un atac direct la independența justiției.

Cu figură diabolică de fals politician, Maia Sandu este cea care a demonstrat că poate distruge totul neavând nici un fel de resentiment, iar în urma ei, focul necruțător al iadului a ars fără oprire. Prin acțiunile sale, Maia Sandu a fost și este realmente în PAS cu Diavolul.

Genul articolului: PAMFLET

Deși este axat pe evenimente reale ce au avut loc, articolul include texte cu caracter satiric. Articolul conține și informații primite pe surse, ce pot fi în contradicție cu opiniile și politica editorială a redacției.

Cititorii REPUBLIKAPLUS OPEN NEWS PLATFORM pot veni în sprijinul echipei redacționale prin distribuirea în mod gratuit a noutăților pe care vi le oferim. Știri, articole de analiză, opinii, comentarii, pot fi retransmise pe rețelele sociale sau canalele de comunicare Skype, Viber și Facebook messenger. Pentru a da mai departe informațiile, aveți la dispoziție butoanele albastre situate în partea de sus a știrii.

foto/google.com/a-tv.md
articol/republikaplus

Alegeri anticipate versus pact politic PSRM-ACUM-2. Actorii politici încep consultările

Macovei susţinătoarea moldovenismului european şi al PLDM. Incubatorul de lideri ai reţelei mondiale Soros (10)