in

Din dragoste pentru Moldova. Maia Sandu de la președinte la fără frecvență la eliberarea lui Vlad Filat

Open News Platform – Știrile începând de azi


Republikaplus/Analiză Probabilitatea creării unui haos social-politic general este aproape evidentă, prin implementarea unor scheme puse în aplicare de mireasa fără mire a politicii moldovenești, cea care se isterizează zi de zi în încercarea sa de a-și contura o carieră de politician autentic. Bineînțeles, un președinte precum Maia Sandu este produsul direct ori indirect al unor politruci care au fost pe la șefia guvernului de-a lungul timpului precum Andrei Sangheli sau Vlad Filat.

Puțini sunt cei care cunosc că femeiușca cu apucături ciudate și de cele mai multe ori nenormale, care astăzi este instalată confortabil în tronul prezidențial, a reușit să se afle pe LISTA audienţilor Academiei de Studii în Domeniul Administrării Publice de pe lângă Guvernul Republicii Moldova, înmatriculaţi în anul 1995  Secţia fără frecvenţă, prin HOTĂRÂREA nr. 568 din 11.08.1995 a Guvernului condus de Andrei Sangheli.

Studii la secția fără frecvență pentru cea care urma să devină în 2012 Ministrul Educației in cabinetul condus de Vlad Filat pentru ca ulterior Maia Sandu să devină groparul învățământului moldovenesc.

Cu studii la secția fără frecvență, Maia Sandu a reușit performanța să dizolve instituții de învățământ pe întreg teritoriul republicii.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, în 2011 în țară figurau înregistrate 1489 de școli, iar în 2016 în republică mai erau 1323 de școli. După un calcul simplu se observă că au dispărut 166 de școli.

În doar 3 ani în care a condus Ministerul Educației (2012-2015), au dispărut 113 școli. Asta datorită faptului că din cele 1460 de instituții de învățământ existente în 2012, datele statistice arată că au rămas doar 1347 la finalul anului 2015.

Studii fără frecvență pentru cea care deține și cetățenia altui stat (cea română), iar în trecut, în calitatea sa de ministru al Educației, Maia Sandu a semnat un ordin prin care a exclus Istoria Românilor din grila examenelor de absolvire.

Reacțiile au apărut imediat. Un număr de 12 personalități ale vieții publice și culturale au semnat în 2013 o declarație prin care Asociația Istoricilor din Republica Moldova îi solicitau ministrului Educației, Maia Sandu, să anuleze ordinul prin care a fost exclusă disciplina Istoria Românilor și Universală din grila examenelor de absolvire a treptei gimnaziale. Istoricii au subliniat ordinul respectiv subminează statutul și rolul istoriei ca disciplină școlară, iar Istoria Românilor și Universală contribuie la cultivarea eficientă a valorilor naționale și universale în rândul tinerelor generații.

Declarația a fost semnată de următorii: Alexandru Moșanu – profesor universitar, membru de onoare al Academiei Române și președinte de onoare al Asociației Istoricilor din Republica Moldova, Andrei Eșanu – academician AȘM, membru de onoare al Academiei Române, Demir Dragnev – profesor universitar, membru corespondent AȘM, Pavel Parasca – doctor habilitat în istorie, profesor universitar, Gheorghe Cojocaru – doctor în istorie, conferențiar universitar, Anatol Petrencu – doctor habilitat în istorie, profesor universitar, Gheorghe Gonța – doctor habilitat în istorie, profesor universitar, Ion Șișcanu – doctor habilitat în istorie, profesor universitar, Maria Danilov – doctor în istorie, Daniela Vacarciuc – profesoară, Ion Negrei – vicepreședinte al Asociației Istoricilor din Republica Moldova, Gheorghe Negru – doctor în istorie, președinte interimar al Asociației Istoricilor din Republica Moldova.

Aceeași Maia Sandu, cea care în 2012 îi zîmbea cu multă dragoste și recunoștință premierului aflat în funcție, Vlad Filat. Același Vlad Filat cel care a repatriat-o pe Maia Sandu din Statele Unite ale Americii, unde timp de doi ani (2010-2012) aceasta a ocupat funcția de consilier al directorului executiv al Băncii Mondiale. Aceeași Maia Sandu numită de unii internauți ca fiind iubita secretă a lui… a cui oare?, un amantlâc încă nedovedit dar speculat de unele voci. Se spune că pentru dragostea față de un trandafir, grădinarul devine sclavul a mii de spini. Iar dacă în același an 2012 Maia Sandu a revenit în Moldova la chemarea premierului Filat, ea a fost numită de PLDM în funcția de ministru al Educației după care a băut șampania alături de același prieten drag Vlad Filat.

Maia Sandu este un personaj hilar al politicii și este considerată de unii comentatori din spațiul public drept un personaj periculos care distruge tot ceea ce se află în calea sa.

Aceeași Maia Sandu este cea care a învățat probabil teoria conform căreia într-un razboi, pe frontul de luptă, nu trebuie să lași răniți în urma ta. Trebuie să calci peste cadavre și să tragi glonte cu glonte în cei răniți căzuți în luptă care încă supravițuiesc. Pentru că dacă vor supraviețui aceștia pot fi cei care te vor ucide în viitor. Sandu deja a călcat peste cadavrul politic al lui Andrei Năstase și este probabil pregătită să calce peste orice cadavru pentru că promotoarea haosului trebuie să își îndeplinească sarcinile și obligațiile, iar stăpânii Maiei au deja pregătite scenariile și este bineînțeles deja stabilit traseul politic al acesteia.

Iar bunul prieten al Maiei Sandu, după ce a petrecut zile umbrite în detenție, fiind încătușat în 15 octombrie 2015 și cercetat pentru frauda de 1 miliard de dolari din sistemul bancar, reținut sub acuzația de trafic de influență și luare de mită, după ce a fost condamnat în 27 iunie 2016 la 9 ani de închisoare a fost eliberat înainte de termen în 3 decembrie 2019 (deoarece la 1 august 2019, instanța i-a acordat un cadou de – minus 682 de zile pentru deținerea în „condiții inumane și degradante”) și inevitabil, Vlad Filat a revenit în politică.

Plictisit de celula cu frigider și televizor de la Penitenciarul 13, mai mult nevorbit decât neispitit, fostul premier care a obținut și rolul de actor într-un reality-show pornografic filmat în direct cu deja celebra jurnalistă sportivă de la Jurnal TV Olga Roman, este eliberat și reabilitat în 2019 după care este reales la cel de-al 9-lea Congres Extraordinar al PLDM la conducerea formațiunii liberal democrate începînd cu 16 august 2020.

2019 GO BACK IN BUSINESS pentru Vlad Filat, după ce în noiembrie 2015 Angela Gonța, fosta soție a politicianului condamnat, făcea publice fragmente din scrisorile pe care le primea de la Vlad Filat, în care acesta susținea „se face totul pentru a fi distrus moral” și că săptămâna viitoare își va scrie testamentul.

2020 JACKPOT! Vlad Filat este reales la al 9-lea Congres. $1 billion lottery jackpot has a winner. Jackpotul de 1 miliard de dolari are un câștigător.

Protagonist al mai multor realityshow-uri de-a lungul carierei sale politice Vlad Filat a știut să se folosească de autovictimizarea cronică transformând acest fenomen în manipulare până la șantaj emoțional. O manipulare dusă la extrem însă Filat a fost capabil să manevreze atât situații cât și persoane cu scopul de a-și rezolva ecuația ce il va face de fiecare dată câștigător. Vlad Filat a fost, este și va fi un adevărat expert în manipulare emoțională. Psihologia eternei victime capătă la Vlad Filat o însușire primordială, de cele mai multe ori imuabilă, care de fapt este numai o strategie folosită și aplicată de politician în momente nefavorabile sau în situații critice.

Victimizarea pentru politicianul care se autointitula al vostru Vlad Filateste cert folosită pentru ca publicul să perceapă distorsionat realitatea. Un factor determinant pentru a stimula și ulterior modela sensibilitatea umană, de fapt forțează creierul să modifice sensibilitatea emoțională (la receptori), declanșând în final reacții pozitive la adresa personajului considerat victimă. Arta este triumful asupra haosului”, notează nuvelistul american John Cheever.

După aproximativ 1500 de zile de cazare la Penitenciarul 13, Vlad Filat este din nou președinte de partid politic iar în dorința sa de continuă reinventare acesta a anunțat deja că va candidada la viitoarele alegeri parlamentare anticipate, în cazul în care acestea vor avea loc.

Filat a urcat și coborât în același timp toate treptele ierarhice. De la premier al Republicii Moldova la implicarea sa în devalizarea sistemului bancar, de la cercetat penal pentru trafic de infuență și luare de mită la chiriaș cazat la Penitenciarul 13, de la condamnarea la 9 ani de închisoare la executarea a doar 4 ani și aproximativ 2 luni, de la testamentul din închisoare din nou la președinte de partid politic în 2020. Un alt reality-show marca Vlad Filat. Însă cel mai important de la același al vostru Vlad Filat, cel care în trecut a fost protectorul ori promoterul Maiei Sandu, pe care a repatriat-o în 2012 și apoi a numit-o ministru al Educației pe 24 iulie 2012 în cabinetul de miniștri condus de același Vlad Filat la eliberarea aceluiași Vlad Filat din închisoare după o guvenare nereușită a aceleiași Maia Sandu (8 iunie 2019 – 14 noiembrie 2019). 

Dacă atragem atenția asupra desfășurării evenimentelor observăm că decizia reducerii a 682 de zile din totalul pedepsei aplicate lui Vlad Filat, pe motivația că deținutul a fost plasat în penitenciar în „condiții inumane și degradante”, a fost luată de către instanță în perioada în care aceeași Maia Sandu conducea Guvernul, și anume în data de 1 august 2019. Judecătoria Sectorului Ciocana, a dat HOTĂRÂREA prin care lui Filat i-a fost redus termenul de privațiune de libertate cu 682 de zile în data de 30 iulie 2019.

Într-o societate obosită de o politică ce duce către nicăieri, cei doi parteneri Vlad Filat și Maia Sandu au reușit să performeze, iar ACUM inegalabilul Filat vrea din nou să acceadă în Parlament. Vlad Filat se vrea a fi iarăși marele faraon, acel Tutankhamun al politicii. Regatul lui Filat poate fi reclădit iar fosta sa subalternă Maia Sandu nu acceptă statutul de mumie politică a lui Filat.

Un fel de mentor spiritual yoghin același Vlad Filat a inițiat-o pe Maia Sandu în arta de a conduce, dezvăluindu-i tainele puterii și nu numai

Napoleon Bonaparte se pare că ar fi fost călăuza lui Vlad Filat în perioada cazării sale în camera de hostel low-cost de la Penitenciarul 13 – Ia-ți timp pentru a reflecta, dar atunci când vine vremea pentru acțiune, încetează să gândești și pune-te în mișcare.

Rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020 dar și valul de popularitate de care a beneficiat Maia Sandu demonstrează cu certitudine că actualmente există o dependență față de realitatea socială a populației active care a participat la aceste alegeri, însă raportul de forțe se va schimba imediat ce va exista un grad ridicat de dependență față de realitatea fizică, ce va fi clar conturată de acțiunile întreprinse dar mai ales de parcursul politic în ansamblu al actualului președinte, și va conduce automat către validarea subiectivă a opiniilor personale în rândul populației, și desigur, va genera o schimbare bruscă a opiniilor și a preferințelor electorale.

Sandu este o simplă unealtă folosită atât de cei interesați cât și de stăpânii săi, însă aceeași Maia Sandu are într-adevăr un potențial diabolic, are în sânge arta distrugerii, iar viclenia deja demonstrată prin acțiunile sale de acest personaj luciferic este asemănătoare cu paranoia de care a dat dovadă mentorul său Vlad Filat în momentele când acesta a deținut o parte a puterii.

Iar dacă același al vostru Vlad Filat a fost pentru Maia Sandu un adevărat îndrumător uneori moral, alteori spiritual și alteori atras de erotismul acesteia (bârfesc internauții!!) și probabil de frumusețea interioară a Maiei, iată cum actualmente figurile oștenilor săi ce erau deja mumificate odată cu finalul carierei politice a sex-simbolului Vlad Filat, sunt readuse acum la viață odată cu reânscăunarea faraonului și eliberarea acestuia probabil cu sprijinul necondiționat al fostei sale studente la fără frecvență, aceeași Maia Sandu.

Despre Maia Sandu, se vociferează încă de acum în spațiul public că văduva neagră a învățământului moldovenesc probabil va avea în final aceeași soartă a fostului premier ucrainian Iulia Timoșenko. În cazul în care se vor găsi cei care să o salveze, inevitabil Maia Sandu va deveni o epavă a politicii. Interesant de urmărit dacă epava va fi doar eșuată sau va fi în întregime scufundată.

Când se va scălda soarele în apele mării, martori noi vom fi, la ce vor grăi vânturile, valurilre…


Genul articolului: PAMFLET

Deși este axat pe fapte și evenimente reale ce au avut loc, acest articol conține inclusiv texte cu caracter satiric și trebuie interpretat ca atare.

Cititorii REPUBLIKAPLUS OPEN NEWS PLATFORM pot veni în sprijinul echipei redacționale prin distribuirea în mod gratuit a noutăților pe care vi le oferim. Știri, articole de analiză, opinii, comentarii, pot fi retransmise pe rețelele sociale sau canalele de comunicare Skype, Viber și Facebook messenger. Pentru a da mai departe informațiile, aveți la dispoziție butoanele albastre situate în partea de sus a știrii.

Spectacol rușinos și provocator. Alai propagandistic, combatanți, un grup de colindători și cele 2 bomboane ale Maiei Sandu

Propaganda – realitatea unor lumi diferite. Zombieland filmată de tiktokeri și construcția societății din The Handmaid’s Tale (1)