in ,

Fantomele trecutului o bântuie pe Maia Sandu. Deznădejde în satul natal al premierului care s-a preocupat de promovarea homosexualilor

Open News Platform – Știrile începând de azi


Chișinău, 25 dec./ Republikaplus/Opinie Publică – După un eșec previzibil al unei guvernări ineficiente, ce s-a concretizat printr-un val de neâncredere la nivel de electorat activ încă din primul tur al alegerilor locale din 20 octombrie 2019, guvernul condus de Maia Sandu riscă să devină doar o pagină neagră în istoria Moldovei.

Maia, frumoasa din pădurea adormită s-a trezit abia acum dintr-un somn adînc în fruntea Guvernului. Iar dacă blestemul ursitoarei a ținut-o captivă 100 de zile, iată că poporul moldav a decis să o trezescă după primul tur de scrutin electoral. Dar cum trecutul uneori lasă urme vizibile, Maia Sandu nu se mai poate ascunde nici de propriul său electorat.

În Risipeni, satul natal al Maiei Sandu, ochii vigilenți ai cetății privesc spre viitor aproape îndurerați de povara grea a trecutului. Reforma neagră a Educației sub conducerea ministrului Maia Sandu este amintită și de consătenii acesteia.

Aparent și totuși desprins din realitate, se poate oberva cum Maia Sandu a pășit foarte ușor peste trecut. Maia Sandu a uitat cum după ce a preluat funcția de Ministru al Educației, a reușit performanța să dizolve instituții de învățământ pe întreg teritoriul republicii. În conformitate cu datele Biroului Național de Statistică, în 2011 în țară figurau înregistrate 1489 de școli, iar în 2016 în republică mai erau 1323 de școli. După un calcul simplu se observă că au dispărut 166 de școli.

În doar 3 ani în care a condus Ministerul Educației (2012-2015), au dispărut 113 școli. Asta datorită faptului că din cele 1460 de instituții de învățământ existente în 2012, datele statistice arată că au rămas doar 1347 la finalul anului 2015.

Reamintim că în octombrie 2017, Vlad Plahotniuc, a condamnat modul în care a avut loc reforma educației sub conducerea ministrului Maia Sandu. Plahotniuc a cerut public ca orice demers în acest sens să fie stopat.

„Mulți oameni de la sate, care au suferit de erorile reformei, trăiesc acum momente dramatice și noi ca guvernare trebuie să ne implicăm. Vrem să identificăm soluții de alternativă, de confort social. Decizia politică de astăzi e demersul de a stopa orice închidere de școală. Am decis să instituim un moratoriu pe închiderea școlilor din țară. Nici o școală nu trebuie închisă până nu vom analiza fiecare caz în parte. Nu spunem că reforma nu era necesară, dar avem semne mari de întrebare la modul cum a fost realizată”, declara în acel moment Vlad Plahotniuc.

Maia Sandu nu doar că a luat în râs cetățenii din întreaga republică, dar de-a lungul timpului aceeași Maia Sandu a fost cea care a batjocorit valorile creștine. Femeiușca diabolică a luptat pentru promovarea drepturilor homosexualilor. Într-o societate autentică religia reprezintă un factor de echilibru, iar principiile și valorile ce stau la baza acesteia nu pot fi încălcate.

Moldovenii despre faptul că partidul Maiei Sandu(PAS) susține homosexualii: “Maia Sandu să fie ea singură de asta (n.r. lesbiană)… Să lase poporul în pace!”, a spus unul dintre cetățenii și-au exprimat opinia.

Normele morale alături de valorile creștinismului nu permit astfel de manifestări nenormale ale ființei umane. Însă politica Maiei Sandu a fost să degradeze apoi să distrugă valorile culturale și tradițiile populare. Nici într-un moment Maia Sandu nu s-a preocupat de problemele reale ale oamenilor în scopul de creștere a calității vieții. Însă Maia a fost strict interesată de starea în care se află homosexualii și lesbienele.

Iată cum fostul Ministru al Educației înaintat de Vlad Filat pentru a dezvolta sistemul de învățământ din republică, această femeiușcă Maia Sandu, a reușit să închidă un număr de 166 de școli de pe întreg teritoriul Moldovei în doar 3 ani (2012-2015). Practic, a distrus tot ce se putea distruge iar în același timp a lăsat pe drumuri sute de copilași nevoiți să parcurgă zeci de kilometri pentru a ajunge la școlile din satele vecine. A furat speranța și a limitat dreptul copiilor la educație.

Întruchiparea răului, Maia Sandu a lăsat și fără locuri de muncă sute de cadre didactice care activau la instituțiile de învățământ desființate.

Fostul ministru al învățământului Maia Sandu, nu a dorit să promoveze valorile culturale naționale, nu a dorit să ofere dreptul tinerilor la o educație normală, însă a luptat pentru drepturile homosexualilor și a lesbienelor. Probabil așa a dorit Maia Sandu să ofere educație tinerei generații.

DA, doar simpla asociere de imagine cu aceste persoane, reprezintă o blasfemie, o batjocură a ortodoxismului. Pentru că dogmele creștine interzic relațiile sexuale între persoane de același sex. Însă, Maia Sandu a sprijinit public marșurile stradale în care bărbații vor să facă sex cu alți bărbați. 

Oare în ce țară din lume s-a mai auzit ca un ministru al educației să fie de acord cu manifestațiile de stradă ale homosexualilor? Oare unde s-a mai auzit ca un ministru al educației să batjocorească valorile creștinismului?

Unde s-a mai auzit ca un ministru al educației să se dezică de creștism și să se alăture homosexualilor? Unde oameni buni s-a mai auzit ca un ministru al învățământului să promoveze homosexualii în locul familiei tradiționale?

Blasfemie, Batjocoră la adresa Ortodoxiei….O Rușine Națională.

Genul articolului: OPINIE PUBLICĂ

Cititorii REPUBLIKAPLUS OPEN NEWS PLATFORM pot veni în sprijinul echipei redacționale prin distribuirea în mod gratuit a noutăților pe care vi le oferim. Știri, articole de analiză, opinii, comentarii, pot fi retransmise pe rețelele sociale sau canalele de comunicare Skype, Viber și Facebook messenger. Pentru a da mai departe informațiile, aveți la dispoziție butoanele albastre situate în partea de sus a știrii.

foto/google.com
video/telegraph.md/youtube.com
articol/republikaplus

SURSE: Momentul de luciditate al lui Andrei Năstase. Politicianul era conștient că Maia Sandu este un cameleon politic (7)

Proiectul Mișcarea Politică UNIREA. O nouă alternativă politică elaborată de ideologi ai jocurilor de putere (1)