in ,

Femeiușca Maia și partenerul Năstase și-au planificat acțiuni de protest. Se scufundă corabia piraților cu tot cu pasageri

Open News Platform – Știrile începând de azi


Chișinău, 11 noiembrie/Republikaplus/Actualitate/Analiză – În această săptămână guvernul falimentar ideologic condus de Maia Sandu va fi destituit prin moțiune de cenzură. În disperare de cauză, experții preconizează că o dată cu instalarea panicii în tabăra Platformei DA și PAS, vor urma ample acțiuni de protest deja pregătite prin intermediul mijloacelor de informare online și inclusiv a platformelor de socializare, unde deja au apărut diverse acțiuni pe filiera diasporei moldovenești ce își declară susținerea pentru Blocul Electoral ACUM.

Avizi de putere, după încercarea de confisca Procuratura Generală pornită de la demersul inițiat de Maia Sandu din poziția de șef al cabinetului de miniștri, prin asumarea răspunderii pentru o nouă modificare a Legii Procuraturii, ce presupune ca prim-ministrul să poată decide asupra celor două nume ce vor fi înaintate către Consiliul Superior al Procurorilor, exponenții puterii politice Sandu și Năstase încearcă să dea o nouă lovitură pentru a arunca din nou țara în haos.

În momentul introducerii moțiunii de cenzură privind demiterea Guvernului care își fixase ca scop o preluare forțată a Procuraturii Generale prin subordonarea acesteia de către politic, liderii Blocului Electoral ACUM au dat deja startul acțiunilor de protest ce urmează să crească în intensitate în următoarea perioadă.

Miza politică este una uriașă, în special datorită faptului că cele două formațiuni politice conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase, au pierdut încrederea electoratului, fapt demonstart în cele două tururi de scrutin electoral al alegerilor locale, unde la nivel național au realizat un scor extrem de slab, deoarece vorbim despre un bloc electoral politic (format din 2 partide).

De observat că în 2020 vor avea loc alegeri prezidențiale, iar actualul șef al administrației prezidențiale, Igor Dodon, vrea să obțină cel de-al doilea mandat, în timp ce dreapta politică nu poate oferi la moment un contracandidat puternic și credibil, care să să poată strânge voturile unui electorat proeuropean ori unionist. Există desigur o variantă, prin încercarea de a-i spăla imaginea lui Dorin Chirtoacă, în speranța că va putea fi aruncat în lupta contra lui Dodon. Însă chiar și liberalul Chirtoacă nu poate spune că nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase. Privind totuși spre primul tur de scrutin pentru Chișinău și rezultatul neașteptat de bun obținut de fostul edil, se prefigurează o eventuală soluție de compromis, prin desemnarea lui Dorin Chirtoacă ca și candidat al dreptei în alegerile de anul viitor.

Referitor la Maia Sandu împreună cu partenerii din Platforma DA, este deja o certitudine că aceștia au venit la putere pe un val de euforie a populației, hrăniți cu idei false precum lupta contra sistemului oligarhic. După ce au îhățat puterea au reușit doar să demonstreze alegătorilor că de fapt Blocul Electoral ACUM a fost construit cu ajutorul unor idei speculative ce s-au configurat în final a fi total lipsite de adevăr.

Mesaje false precum eliberarea statului din captivitate și independența justiției, prin care Sandu și Andrei Năstase au amăgit în trecut susținătorii ori simpatizanții, se dovedesc acum a fi deja lipsite de interes public.

Asta deoarece Maia Sandu a încercat acapararea justiției prin subordonarea Procuraturii Generale. Or, controlul politic asupra justiției a fost vehement contestat de Maia în perioada când activiștii Blocului Electoral ACUM se deghizau în a fi principalii oponenți din stradă ai Partidului Democrat.

Mai pe scurt, Politicianul Pinocchio se împiedică acum de propriile sale gogomănii, iar în momentul actual, observând riscul ca Blocul Electoral ACUM poate deveni brusc doar o filă neagră a istoriei, Maia Sandu în calitate de șef al echipajului încearcă prin orice metodă să salveze corabia piraților ce se poate scufunda cu tot cu pasagerii capturați, ce se află acum la bordul navei.

De fapt, Maia Sandu va scufunda inevitabil corabia, se va salva pe sine însuși dacă va reuși, iar pirații se vor arunca în marea învolburată, unii vor ajunge la țărm, alții probabil nu, însă cu certitudine pasagerii vor fi abandonați în largul mării.

Există totuși o întrebare la care rugăm cititorii să ne ajute cu un răspuns.

Aflat și el la bordul navei, ce va face partenerul Andrei Năstase care după cum susțin unele voci, nu știe să înoate?

În cazul în care găsiți soluția, vă rugăm să postați comentariile și răspunsurile la această întrebare pe paginile dvs. de Facebook.

Genul articolului: PAMFLET. Deși este axat pe fapte și evenimente reale ce au avut loc, acest articol conține texte cu caracter satiric și trebuie interpretat ca atare.

Cititorii REPUBLIKAPLUS OPEN NEWS PLATFORM pot veni în sprijinul echipei redacționale prin distribuirea în mod gratuit a noutăților pe care vi le oferim. Știri, articole de analiză, opinii, comentarii, pot fi retransmise pe rețelele sociale sau canalele de comunicare Skype, Viber și Facebook messenger. Pentru a da mai departe informațiile, aveți la dispoziție butoanele albastre situate în partea de sus a știrii.

foto/google.com/telegraph.md
video/youtube.com/curaj.tv
articol/republikaplus

Corul propagandistic Maia-Năstase a intrat în febra disperării. Retrospectiva protestului Pro-Maia

Alegeri anticipate versus pact politic PSRM-ACUM-2. Actorii politici încep consultările