RepublikaPlus Open News Platform se adresează experților și jurnaliștilor, în economie, politică, cultură, studii sociologice și alte domenii, activiști sau membri ai societății civile din Republica Moldova, ce pot elabora texte/articole de politică internă și internațională, în special articole de analiză. În ceea ce privește persoanele cu rol de influencer, aceștia pot fi admiși după ce va fi verificată acuratețea articolelor elaborate și trimise.

Dacă sunteți interesat să trimiteți jurnalului nostru materiale, articole de analiză elaborate de dvs. sau video, pentru colaborare/contribuție jurnalistică temporară sau permanentă este necesar să vă creați un cont prin care sa vă înregistrați. Veți primi pe adresa dvs. de poștă electronică un link de activare după care veți avea posibilitatea să vă autentificați.

După ce v-ati conectat la panoul ce vă permite trimiterea oricărui articol, foto sau video, este necesar să completați cu atenție formularele din website. Orice material elaborat de dvs. poate fi publicat doar după verificare, deci va exista o diferență de timp între data trimiterii și data unei eventuale publicări a acestuia.

Vă rugăm să citiți următoarele instrucțiuni.

RepublikaPlus Open News Platform publică numai conținut exclusiv elaborat de dvs. Nu acceptăm materiale deja disponibile în altă parte, inclusiv pe un blog personal. Autorii sunt liberi să specifice un termen până la care articolul trebuie luat în considerare pentru publicare. Vă rugăm să nu trimiteți articole care au fost deja trimise către mai mulți destinatari. Conținutul exclusiv poate fi remunerat ulterior în funcție de poziția și rangul autorului și de calitatea textului.

Luăm în considerare orice text/articol trimis spre publicare către RepublikaPlus Open News Platform, dar nu garantăm că vom putea răspunde fiecărui expeditor. Cu siguranță vom răspunde autorilor conținutului trimis către RepublikaPlus Open News Platform. Acele articole cu un conținut ambiguu/confuz sau nejustificat nu vor fi publicate. Veridicitatea și autenticitatea articolelor trimise de dvs. și ulterior publicate aparține autorului, iar în cazul în care acestea depășesc normele deontologice jurnalistice, ele trebuie însoțite de argumente probatorii ori probe ce pot justifica credibilitatea enunțurilor dvs. În caz contrar acestea nu vor fi publicate iar conturile dvs. de utilizator vor fi deconectate.

În cazul articolelor de gen creație publicistică/specie literară – pamflet, avînd în vedere caracteristicile/scrierea satirică a acestuia, articolele vor fi publicate sau nu, după o verificare atentă a conținutului. Oricare dintre articolele de tip/gen pamflet sunt acele scrieri ce conțin elemente cu caracter satiric prin formă și conținut. Într-o astfel de scriere satirică sunt înfierate atitudini, concepții, personaje și evenimente politice prin care se reflectă aspecte negative ale vieții. Autorul unui pamflet poate înfiera anumite trăsaturi morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale cît și trăsături de caracter al unor persoane.

,,În postura de specie publicistică, pamfletul presupune o satiră vehementă, necruțătoare la adresa anumitor lucruri, evenimente strîmbe din societate; înfierarea unor persoane publice, a acțiunilor acestora în primul rînd.(…) Textul publicistic de opinie presupune, pe lîngă funcția de informare, inerentă oricărui text jurnalistic, o abordare subiectivă acidă și ironică a evenimentelor, a persoanelor sau a lucrurilor descrise (…) C.A. Комаров, notează: În pamflet este redactată aproape exclusiv tematica politică, patetismul lui fiind descris critic (…), iar C. Mihuleac consideră că: Cu siguranță, cei ce iau spre înarmare pentru o luptă acerbă cu metehnele societății un instrument abil și policolor precum e pamfletul, vor fi veghetorii dintotdeauna ai adevărului și ai condiției umane firești (…) și tot în comentariu C. Mihuleac punctează cele spuse de T. Arghezi referitor la creativitate: Fără o amprentă personală a stilului, valoarea unui pamflet este nulă.,, – Viorica Molea, Oralitatea în textul publicistic de opinie, USM Chișinău. 

Orice articol ce conține materiale video ai altor furnizori de conținut pot fi în contradicție cu opiniile și politica editorială a redacției. Conținutul video ai altor furnizori nu reflectă politica editorială a RepublikaPlus Open News Platform. Articolele ce conțin exclusiv text elaborat de dvs. pot fi deasemenea în contradicție cu opiniile și politica editorială a redacției, iar verificarea acestora se va face de către RepublikaPlus Open News Platform, în scopul publicării sau nu a conținutului.

Este necesar de asemenea să precizați la finalul articolului elaborat de dvs. care este genul acestuia: articol de analiză, opinie publică, pamflet, etc. Hyperlinkul către o sursă este metoda preferată pentru verificarea unor enunțuri elaborate de dvs. Nu ezitați să sursați toate citatele dvs., acolo unde este strict necesar. Odată ce RepublikaPlus Open News Platform a publicat un articol, autorul poate permite republicarea. Solicităm ca RepublikaPlus Open News Platform să fie creditat ca editor original fiind necesar un hyperlink. Vă mulțumim pentru interesul dvs. de a publica pe RepublikaPlus Open News Platform.

REPUBLIKAPLUS OPEN NEWS PLATFORM@2020

Leave a Reply

Loading…

0