in

Igor Dodon a făcut anunțul mult așteptat. Sunt șanse 90% ca guvernul Sandu să fie demis prin moțiune de cenzură

Open News Platform – Știrile începând de azi


Chișinău, 7 noiembrie/Republikaplus/Știri – Pognozele experților se adeveresc. Executivul falimentar ideologic ce și-a dovedit incapabilitatea de a aplica politicile guvernamentale, va cădea în proporție de 90 %. Anunțul a fost transmis de șeful administrației prezidențiale Igor Dodon, scrie știri.md cu referire la portalul informațional Unimedia.

Președintele a luat atitudine și a lansat declarația chiar în cadrul unei emisiuni televizate difuzată de canalul N4.

„Dimineață eram sigur în proporție de 80 la sută că Guvernul Maia Sandu va cădea, acum sunt sigur 90%. Retragerea inițiativei de asumare ar face să ne așezăm să discutăm despre toate lucrurile. Nu le-a plăcut acel concurs, trebuiau să organizeze altul. Pasul făcut de lidera PAS este un pas de rupere a coaliției de guvernare. Una sunt vorbele, iar altele sunt faptele, iar la ei acum sunt fapte”, a afirmat Igor Dodon.

Reamintim că o zi în urmă, pe 6 noiembrie, Guvernul a decis ca să-și angajeze răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, ce presupune ca prim-ministrul să poată decide asupra selecției celor doi candidați pentru această funcție. Concret, Maia Sandu poate alege cele două nume ce vor fi înaintate către Consiliul Superior al Procurorilor.

În cursul zilei următoare, pe 8 noiembrie, deputații vor avea ședința plenară, iar pe ordinea de zi se află adresarea premierului privind asumarea răspunderii Guvernului. PSRM a anunțat că ar putea să depună o moțiune de cenzură.

Tot vineri, 8 noiembrie, se deschid secțiile pentru cetățenii români din diaspora, ce își pot exercita dreptul de vot privind alegerea noului președinte al României. În cele 37 de secții deschise pe teritoriul Republicii Moldova, alegătorii se pot prezenta începând de la ora 12:00 până la ora 21:00, iar sâmbătă și duminică, 9-10 noiembrie, acestea vor deschide la ora 09:00 și se vor închide la ora 21:00. 

Genul articolului: ȘTIRI/ANALIZĂ

Cititorii REPUBLIKAPLUS OPEN NEWS PLATFORM pot veni în sprijinul echipei redacționale prin distribuirea în mod gratuit a noutăților pe care vi le oferim. Știri, articole de analiză, opinii, comentarii, pot fi retransmise pe rețelele sociale sau canalele de comunicare Skype, Viber și Facebook messenger. Pentru a da mai departe informațiile, aveți la dispoziție butoanele albastre situate în partea de sus a știrii.

foto/google.com/agora.md
articol/republikaplus

Atac raider pentru preluarea forțată a Procuraturii. Maia Sandu deschide drumul către demiterea Guvernului în Parlament

Trucurile Maiei Sandu. Șeful cabinetului de miniștri își cheamă susținătorii la protest. Vor merge și la vot?