in ,

Premierul MAIA SANDU. Produsul tipic al incubatorului de lideri ai reţelei mondiale Soros (1)

Open News Platform – Știrile începând de azi


Chișinău, articol actualizat/28 decembrie 2019//Republikaplus/Opinii – Maia Sandu este o persoană ştearsă. Cu toate acestea s-a bucurat de o ascensiune rapidă. Maia Sandu este un produs al Reţelei Soros, care acum lucrează cu motoarele turate la maxim în încercarea de a asigura victoria Maiei Sandu la alegerile prezidenţiale.

Cine crede că amestecul lui George Soros în politica diferitelor state ţine doar de teoria conspiraţiei se înşală. În contextul violenţelor de stradă din Albania, ce au avut loc în anul 2011, George Soros îi dădea lui Hillary Clinton instrucţiuni despre cum să acţioneze guvernul SUA în legătură cu această ţară, notează wikileaks.org

Europa Liberă, oficina lui George Soros din Chişinău, a publicat un interviu cu Kalman Mizsei, şef al unei misiuni a UE în Ucraina, în care acesta s-a arătat agent electoral al Maiei Sandu. Interviul a fost publicat cu 25 de zile înainte  de desfășurarea primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din 30 octombrie 2016.

„După părerea mea, cea mai credibilă candidată în aceste alegeri este Maia Sandu. Printre candidaturile pro-europene, sunt discuții cine e cel care trebuie să reprezinte vectorul european, cine are mai multe șanse”, a spus Kalman Mizsei.

„Ca ministru al Educației, ea a dat dovadă de credibilitate prin integritatea sa și prin lupta pe care a dus-o împotriva corupției, cea mai mare boală a Moldovei în ultima perioadă”, a mai adăugat Kalman Mizsei.

Unul dintre principalii agenţi ai lui George Soros este Kalman Mizsei, director de programe la sediul mondial al  Fundaţiei Soros din Budapesta. El avea misiunea să promoveze în fostul spaţiu sovietic dubioasele obiective şi strategii ale oligarhului George Soros.

Cu scopuri clare, Kalman Mizsei a fost trimis la Chişinău în calitate de reprezentant special al înaltului reprezentnat UE pentru politică externă Javier Solana.

Misiunea lui Mizsei era procesul de reglementare a conflictului îngheţat din regiunea transnistreană, însă el a abuzat de funcţie atribuindu-și autoritatea de reprezentant UE în Republica Moldova, uzurpând practic funcţia adevăratului reprezentant, şeful Delegaţiei Comiei Europene (ambasadorul UE) la Chişinău.

Instrucţiunile primite de Kalman Mizsei, au constat în susţinerea cu orice preţ a regimului comunist al lui Vladimir Voronin şi înstrăinarea Republicii Moldova de România.

În paralel, Mizsei se ocupa de obţinerea de finanţări europene pentru ONG-urile de la Tiraspol, aceste front organisation ale KGB-ului din Transnistria.

Mizsei a criticat România pentru procesul de redobândire a cetăţeniei române pentru moldoveni, deşi acesta este un drept al statelor suverane, ce nu ţine de Bruxelles, iar pe de altă parte Mizsei nu avea asemenea atribuţiuni.

În timpul represiunii sângeroase a mişcărilor studenţeşti din aprilie 2009, Mizsei a ţinut partea torţionarilor comunişti.

După alegerile pierdute de comunişti în iulie 2009, Mizsei a pretins în mod abuziv că ar reprezenta UE şi a somat – fără succes – partidele pro-europene să îi cedeze lui Vladimir Voronin, perdant al alegerilor, funcţia de preşedinte al Republicii Moldova sau măcar pe cea de preşedinte al Parlamentului.(citiți aici, aici şi aici)

Ca să scape de acest Kalman Mizsei din Chişinău, diplomaţia românească a reuşit să desfiinţeze c postul de reprezentant special al lui Mizsei. Acesta a fost rechemat la bază de către George Soros şi numit director de programe pentru romi la Fundaţia Soros la Budapesta.

Soros a profitat de nefasta sa influenţă în structurile europene şi i-a găsit lui Mizsei o nouă funcţie de importanţă strategică, numindu-l şef al Misiunii de Consultanță pentru Reforma Sectorului de Civil de Securitate din Ucraina (EUAM). La aflarea veştii, presa românească a avut o reacţie de-a dreptul furibundă. (detalii aici)

Sprijinul lui Kalman Mizsei pentru candidatura Maiei Sandu dovedeşte caracterul profund antiromânesc al proiectului „Maia Sandu preşedinte”.

După 1990, unul dintre obiectivele constante ale Reţelei Soros a fost împiedicarea Unirii Republicii Moldova cu România.

De-a lungul anilor, Reţeaua Soros a publicat mai multe rapoarte, studii, sondaje de opinie în acest scop, de la odiosul raport al lui Renate Weber, Gabriel Andreescu şi Valentin Stan din 1994, în care s-a introdus pentru prima dată noţiunea de popor moldovenesc şi limbă moldovenească. 

În cele mai recente rapoarte ale Rețelei Soros se încearcă discreditarea ideii burselor oferite de România studenţilor basarabeni şi demersul autorităților române privind cetățenia oferită moldovenilor, ambele procese fiind privite cu ostilitate de Reţeaua Soros, ca forme de românizare ce vizează în ultimă instanţă Unirea Republicii Moldova cu România.

Cine este George Soros?

Citiți mai departe: Fostul premier Vlad Filat a încheiat şi el pactul cu Soros. Produsul tipic al incubatorului de lideri ai reţelei mondiale Soros (2)

Informațiile și opiniile exprimate în unele secțiuni ale acestui articol aparțin sursei – www.ziuaveche.ro

foto/google.com/youtube.com/tv8.md
video/telegraph.md/youtube.com
articol/ziuaveche.ro/republikaplus

Fostul premier Vlad Filat a încheiat şi el pactul cu Soros. Incubatorul de lideri ai reţelei mondiale Soros (2)

Eternul primar, ministru și lider de partid. Drumul spre glorie sau decădere? (1)