in ,

Vlad Filat a numit-o pe Maia Sandu ministru ca să îngroape Istoria Românilor. Incubatorul de lideri ai reţelei mondiale Soros (4)

Open News Platform – Știrile începând de azi


Chișinău, articol actualizat/28 decembrie 2019/Republikaplus/Opinii –  În 2012, Republica Moldova se afla în plină controversă legată de studierea în şcoli a materiei Istoria Românilor. Asta după ce în anul 2006, comuniştii au reuşit să introducă în programa şcolară obiectul de studiu Istoria Integrată.

Pe 7 martie 2012, Mihail Şleahtiţchi dăduse un Ordin de Ministru prin care a decis că în programa şcolară va fi reintrodus obiectul de studiu Istoria Românilor şi Istoria Universală.

Furia premierului de atunci nu a mai cunoscut limite. Vlad Filat s-a pronunţat deschis împotriva Istoriei Românilor, argumentând că este important anume conţinutul manualului, nicidecum ce scrie pe copertă.

Pe 16 mai 2012, Fundaţia Soroş Moldova s-a amestecat direct în această controversă de partea lui Vlad Filat şi a publicat un sondaj implementat de Institutul de Politici Publice (IPP) condus de Arcadie Barbăroşie, din care rezulta că 2/3 dintre respondenţi consideră că denumirea corectă a obiectului de studiu trebuie să fie Istoria Moldovei şi doar 15% susţin denumirea de Istoria Românilor. (apasă aici pentru detalii)

Vlad Filat a numit-o pe Maia Sandu ministru ca să îngroape Istoria Românilor. Pe 2 aprilie 2012, ca răzbunare, Vlad Filat l-a schimbat pe Mihail Şleahtiţchi din funcţia de vicepreşedinte al PLDM.

Mai târziu, pe 24 iulie 2012, Filat l-a demis pe Mihail Şleahtiţchi şi din funcţia de ministru al Educaţiei.

Chiar a doua zi, pe 25 iulie 2012, Maia Sandu, care până atunci se afla în SUA, a fost numită ministru al Educaţiei.

Maia Sandu a respectat sarcina pentru care a fost numită în funcţia de ministru al Educaţiei de către Vlad Filat, anume aceea de a lupta împotriva Istoriei Românilor.

Astfel, Maia Sandu a stârnit scandal dând un ordin prin care Istoria Românilor a fost scoasă de la examenele pentru absolvirea gimnaziului, scopul fiind diminuarea interesului elevilor pentru studiul acestei materii. Au protestat indignaţi membrii Academiei de Ştiinţe a Moldovei. (apasă aici pentru detalii)

Răzbunarea lui Vlad Filat l-a urmărit mai departe pe nefericitul Mihail Şleahtiţchi, chiar şi după demiterea sa din fruntea PLDM şi a Ministerului Educaţiei.

După demiterea ministrului, toată presa afiliată la Vlad Filat a declanşat la comandă o campanie de linşare publică a lui Şleahtiţchi, invocând diferite afaceri de corupţie.

Spre sfârşitul anului 2012, justiția selectivă de la Chişinău i-a deschis dosare penale lui Şleahtiţchi.

A sărit şi Maia Sandu cu acuzaţii publice de corupţie la adresa lui Şleahtiţchi. Maia Sandu a fost doar măciuca lui Filat în acest caz. (citește aici)

Cine este George Soros?

Citiți mai departe: Cum se crează un lider în laboratoarele Soros. Produsul tipic al incubatorului de lideri ai reţelei mondiale Soros (5)

Informațiile și opiniile exprimate în articolul integral, aparțin în totalitate sursei. Preluarea articolului este făcută cu citarea sursei – www.ziuaveche.ro

foto/google.com/youtube.com/tv8.md
video/telegraph.md/youtube.com
articol/ziuaveche.ro/republikaplus

Cum se crează un lider în laboratoarele Soros. Incubatorul de lideri ai reţelei mondiale Soros (5)

Pactul Filat-Soros: Libertate lui Filat contra Maia Sandu preşedinte. Incubatorul de lideri ai reţelei mondiale Soros (3)