in ,

VLADIMIR PUTIN: Victoria care a determinat viitorul planetei timp de zeci de ani va rămâne pentru totdeauna în istorie

Open News Platform – Știrile începând de azi


MOSCOVA, 24 iunie 2020 –  Parada în onoarea a 75 de ani de la victoria din Marele Război pentru Apărarea Patriei a devenit una dintre cele mai dificile și cruciale pentru președintele Rusiei. Epidemia a impus mai întâi schimbarea datei Paradei, apoi a impus restricții extrem de complexe și i-a împiedicat pe mulți dintre cei care doreau să vină la această aniversare din alte țări.

Președinții Abhaziei, Belarus, Kazahstan, Moldova, Serbia, Tadjikistan, Uzbekistan, Osetia de Sud, care au ajuns la Moscova, se aflau pe aceeași platformă cu președintele Rusiei.

În urmă cu exact 75 de ani, legendara paradă a câștigătorilor a avut loc lângă zidurile Kremlinului. „Această paradă a rămas în istorie ca un triumf al puterii fără precedent, ca triumful binelui asupra răului, a păcii asupra războiului, a vieții peste moarte”, a spus Vladimir Putin. „Astăzi ne plecăm cu capul spre amintirea binecuvântată a tuturor celor care nu au venit din război”, a continuat să spună președintele.

“Ne vom aminti întotdeauna că nazismul a zdrobit poporul sovietic – milioane de oameni de naționalități diferite din toate republicile Uniunii Sovietice”, a precizat Vladimir Putin.

“În față și în spate, în detașamente partizane și subterane, au luptat și au lucrat conform legilor curajului și unității. După ce și-au apărat pământul, au continuat să lupte. Au eliberat statele europene de invadatori, au pus capăt tragediei cumplite a Holocaustului, au salvat poporul Germaniei de nazism, de ideologia sa mortală. Și este imposibil să vă imaginați chiar ce s-ar fi întâmplat cu lumea fără protecția Armatei Roșii”, a continuat Vladimir Putin.

“După 75 de ani de la încheierea războiului, Rusia trebuie să amintească lumii cine a salvat-o de la moarte. Datoria noastră este să ne amintim că pe poporul sovietic a căzut principala povară a luptei împotriva nazismului. Oamenii noștri au reușit să depășească răul teribil, total, au învins peste 600 de divizii inamice, au distrus 75 la sută din numărul total de aeronave, tancuri și piese de artilerie ale inamicului, iar până la sfârșit, până la punctul victoriei, au mers calea lor eroică, dreaptă, infinit de sacrificiu. Astăzi, veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei trăiesc în diferite țări. Dar este imposibil să se despartă de singurul și marele fapt de salvare a națiunilor întregi de la moarte, barbarie și înrobire. Acest fapt, fără nici o exagerare, este proprietatea întregii omeniri”, a spus președintele Federației Ruse.

Vladimir Putin a promis că Rusia nu va înceta niciodată să onoreze amintirea acestor fapte.

“Slavă generației care a învins nazismul! Slavă eroilor celui de-al Doilea Război Mondial!”, și-a încheiat Vladimir Putin discursul.


Genul articolului: ȘTIRI

foto/google.com
articol/kp.ru

VLADIMIR PUTIN și liderii străini au depus flori în memoria victimelor care au luptat cu onoare și patriotism în Marele Război pentru Apărarea Patriei

Megalomania politică americană a dat undă verde unei supraproducții de elite. Fenomenul periculos pe care SUA l-a scăpat de sub control